Аз не отговарям за това

group-business-people-way-forward-concept-44654381

Отговорът, който се чува най-често: Аз не отговарям за това, това не е в моите компетенции, питайте някой друг, … И в интерес на истината, най-често това се чува точно от хората, които реално са отговорни за това. Ето например в клипа с полицайката, тя казва „аз не отговарям за поставянето на скоби и вдигането на коли“, ако питаш ония хамали от паяка, те ще кажат „това не зависи от нас“. А от кого?

Ако не зависи от тях, значи така им е наредено, а ако кажат „така ми е наредено“, това ще рече, че „доброволно“ ще си пуснат молба за напускане.

Дори една тъпа сервитьорка е научила тази фраза. Веднъж попитах дали десерта,който предлагат (тирамису) е с маскарпоне, а тя отговори, че не трябва да питам нея, а готвачката. Ами извинявай скъпа моя, но когато ми сервира готвачката ще я питам. Сервитьорката е връзката с клиента и всички звена в едно заведение.

Бих завършил статията подобаващо, но това не е моя отговорност. Ако съдя по новините, отговорността на един публицист е да започне темата, да каже какво е нередно, да разлае кучетата и да не каже какъв е развоя на събитията по-нататък. Даже точка няма да сложа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от вредители: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.