Петък е. Жътва е.

995164_285967101560210_1940406058_n

България:
Закътали белите коли със сините буркани в най-гъстите капини, полицаи с надървени палки са излези като курви на Е79. И точно като на курви очите им светват като видят по-лъскава и бърза кола. Тия дето не могат да развият 60 не ги вълнуват. Петък е. Трафикът е натоварен. И без друго колите карат със 60, но заради полицаите те карат още по-бавно. Ей така – като вроден рефлекс. Нищо, че няма ограничения на пътя. Автоматично се намаля до 50, когато максимума е 90.
За капак на тегавото движение те дебнат да те глобят. Я без колан, без фарове или с превишена скорост. Понеже е петък. Жътва е!

Гърция:
Петък е. Наближавам зловещо кръстовище, трябва да се включа в главен път, а нямам почти никаква видимост. О! Ужас – срещу мен патрулка. Рефлекси: намалям скоростта наполвина (без значение с колко карам), порверявам дали съм сложил колана – да. Добре, всичко е наред. Но какво е това? Патрулката не е скрита. Полицая излиза напред и почва да ръкомаха. Ужас! Спира ме! Не… не ме спира. Той ми маха с ръка да мина. Ако по главния път идваше кола той ще да я спре, за да мога аз да мина – да ме улесни в натоварения трафик… Той не е там за да ме глоби. Не му пука и дали съм с колан. Той е там да улесни трафика, а не да го усложни.

А ти гладно ли си BG полицайче? Петък е. Жътва е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от вредители: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.